čtvrtek 22. května 2014

Co mě odvádí od čtení

Dneska jsem se rozhodla pro něco tak trochu jiného, než na co jsme většinou zvyklí. Na knižních blozích píšeme o tom, jak milujeme čtení knih. Na videích o tom mluvíme, až se nám panenky protáčí, ale teď upřímně - nebylo by zajímavé pobavit se i o opaku? Od čeho nás čtení odvádí, v čem nás zdržuje? Nechtěla bych to vzít za špatný konec, proto na to nepůjdu radikálně ale hezky pozvolna. Co u vás dostane přednost před knihami? Čemu nedokážete odolat ještě víc než čtení?

Pro mě je to v poslední době škola - to je prostě věc, které se člověk během svého života nevyhne...zkouškové se blíží čím dál rychleji a už není čas na odkládání učení a prokrastinaci - teď už vážně musím zabrat :/ ..měla bych :D

Dnešní odpoledne jsem měla po dlouhé době volné, ale zrovna probíhalo toto:
Hokeji prostě neodolám. Ligu někdy oželím, ale jakmile nastane Mistrovství světa, Olympiáda nebo různé průběžné zápasy národního mužstva, jsem jako přikovaná k obrazovce a dělá mi problém odběhnout si mezi třetinami byť jen pro jídlo.

Když mám tu správnou náladu, klid a inspiraci, stačí chytit štětec a jsem na několik hodin "v tranzu". Ikdyž pravda, v poslední době není čas ani na tohle :D Bohužel, snad v létě :)

Během cest si ráda čtu, ale číst si v autobuse víc jak hodinu je pro mě nadlidský výkon (kdyby byly české silnice rovné, hned by se četlo líp :) )A když jedu někam dál, knihu mnohdy ani nevytáhnu, užívám si výhled na krajinu, obrazy nového okolí se snažím uložit do paměti a když to jde, ráda se toulám po, pro mě nových místech. Takže je jasné, že na písmenka není moc času ani myšlenek.

A myslím, že snad nemusí zmiňovat rodinu a kamarády, tohle bude položka na seznamu "Co mě odvádí od čtení" téměř u nás všech.

Co odvede od čtení vás?? :)
Vaše ukecaná B.

P.S. - Bohužel teď nemám možnost natáčet, ale další videa už mám naplánovaná na příští týden, tak se těšte :)

2 komentáře:

  1. Moc pěkný článek. :-) Musím říct, že nádherně maluješ! :O
    Taky se teď učím na zkouškové a už se to nedá nijak odkládat. :-D
    Hokej taky sleduju a se smutkem teda, teď už se vůbec nedaří. :(
    Knížku v autobuse si klidně můžu číst i přes hodinu, to mi problém nedělá. :)

    Od čtení mě odvádějí dost podobné věci jako tebe a taky prokrastinace, a čtení různých blogů mezi to také patří. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu :)
      Tak s tím čtením v buse závidím. Tohle zvládat tak mám načteno o dost víc knih :D
      Blogy a Youtube - to jsou ti největší žrouti času :D Ale bez nich by to nebylo ono :)

      Vymazat