sobota 26. září 2015

TOP 10 vloggers #letterBtalk

Hodně času trávím na Youtube. Desítky minut denně strávím sledováním vlogů. Proto jsme se rozhodla představit vám mých 10 oblíbených blogerů. Snad vás přivedu na někoho nového, a pokud ne, snad vám alespoň připomenu ty staré dobré známé tváře, na které jste možná zapomněli. Těším se na vaše tipy a vaše oblíbence! :)


SacconeJolys

Milujete děti, zvířata a bláznivé nápady? Tak to už jste jistě viděli video od SacconeJolys. A pokud ne, je nejvyšší čas napravit to. Jonathan a Anna tvořili pár již před několika lety. Společně prošli řadou hezkých, ale těžkých chvil. Žili v Irsku, odkud oba pochází (ačkoli mají předky i zbytek rodiny rozesetý po celém světě), Londýně, cestovali ostošest. A jak čas plynul, jejich vztah se prohluboval a oni se rozhodli pořídit si psího kamaráda. A potom měli celou psí smečku. Přišla žádost o ruku, svatba, dcerka a následně i syn. A jak jsou na tom teď? Žijí v Londýně, kde vychovávají své děti, točí videa (už téměř 6 let denně!!!), cestují..prostě si užívají život. Je jedno jestli máte zrovna náladu pod psa nebo se vznášíte na obláčku štěstí. Těch 15 minut z jejich každodenního život vám vykouzlí obrovský úsměv na tváři. Tak si uvařte kávu, vezměte si dortík, dejte nohy nahoru a pusťte se do sledování, dle mého názoru, nejlepších vloggerů.

 AprilJustinTV

Kalifornie, rodinný život, multikulturní manželství a poklidný rodinný život. Přesně to najdete u ApriJustinTV. Nečekejte žádnou divočinu, tahle tříčlenná rodinka si užív poklidných chvil a nepodniká žádné blázniviny. Což může být pro někoho nudné, ale pro druhého báječně uklidňující. Aprilina rodina pochází z Filipín, Justin je z USA (ale má evropské předky) a před rokem a několika měsíci se jim narodil syn Liam, ve kterém můžete vidět oba jeho rodiče. 
Jednou z věcí, která mě po několikaměsíčním každodenním sledování začala vadit byla rutina. April a Justin mají rádi určitý řád, což naprosto chápu, ale sledovat každý den téměř to samé je po určité době ubíjející a občas jsem se přistihla, že vlastně nevím co se za celý ten vlog událo. Respektive vím i bez jeho sledován, protože každý den je téměř stejný. Už i oni dva si toho možná všimli a horkou novinkou na jejich vlogovém kanálu je omezení videí pouze na pracovní dny s občasnou víkendovou vsuvkou.  Ale určitě stojí za to dát jim alespoň šanci.

CarahsLife

 Poslední ze zástupců rodinných vloggerů je CarahsLife. Nyní maminka dvou krásných holčiček Carah začala natáčet videa ještě dlouho před jejich narozením. Začala jako beauty bloggerka, ale postupně přibyl i vlogový kanál na který přispívala se svým manželem Travisem. Mohli jsme tak vidět začátek nové rodiny, sledovat rostoucí těhotenské bříško v obou případech, nákup nového domu, stěhování, rodinné dovolené a mnoho dalšího. Před několika týdny však Carah oznámila, že končí s každodenním vlogováním a vlogy se budou objevovat jen jednou za několik dní, sporadicky, protože se chce hlavně věnovat své rodině a dalším aktivitám. I přesto můžete na tomto kanále najít spoustu různých rodičovských tipů a nahlédnout do života typické americké rodiny. Což rozhodně stojí za to.

MoreZoella

Zoe Sugg, fenomén posledních let má také svůj vlogový kanál. Bez něj by to ni nešlo. pokud hledáte mladou youtuberku, která miluje kosmetiku, oblečení, pěkné věci, svou rodinu, přátele, svého pejska a která si chce užívat života i přes problémy, které se vyskytnou, podívejte se na MoreZoella. Zoe začala také jakou beauty a fashin blogerka, a svou pílí a poctivou prací se dostala na vrchol blogerské elity nejen v UK. Na vlogovém kanále mlžete vidět typické dny vloggera, které jsou plné netypických, ale i obyčejných momentů. Chcete vidět trochu bláznivin, život mladého "internetového" páru a jejich psíka? Občasné vlogy právě od Zoe jsou přesně pro vás. Při různých příležitostech můžete narazit i na každodenní vlogy, například Vlogmas jsou již tradiční záležitostí tohoto kanálu. Tak neváhejte a klikněte na odkaz.

Julia's Life

Kanaďanka žijící ve Švýcarsku, která má předky v Německu. Beauty bloggerka, zastánkyně zdravého životního stylu a milovnice dobrého jídla a bytového designu. Videa natáčí již mnoho let a stejně jako výše zmíněné youtuberky postupem času přidala ke svému hlavnímu kanálu také vlogový kanál, na který přidává videa na různá témata, mimo jiné i vlogy. Nečekejte žádnou nafintěnou dámičku. Julia je naprosto normální, racionální žena, se kterou se dokážete ztotožnit i přesto, že žijete v úplně jiné zemi než ona. Úspěch jejího hlavního kanálu byl postaven na konzistentní práci, vydávání videí v pravidelném intervalu. A nyní můžeme vidět kam až se díky tomu všemu dostala. Ve světě není mnoho úspěšných nebritských a neamerických youtuberů, Julia je však jednou z té hrstky netypických úspěšných youtuberů. Vřele doporučuji Julia's Life!

FunForLouis

On je prostě blázen! A jeho videa jsou návyková. Narazila jsem na něj náhodou, ale jsem za to ráda. Pokud hledáte životní inspiraci, pokud potřebujete nějaký impulz k tomu udělat něco se svým životem, potřebujete popostrčit k rozhodnutí, které mlže otočit váš život o 360 stupňů, pusťte si FunForLouis. Kouzelná místa, neuvěřitelná dobrodružství a trochu jiný pohled na svět - to je to, co najdete na tomto kanále. Myslím, že je zbytečné psát cokoli dalšího, prostě se podívejte :)






Mimi Ikonn

Její život vypadá jako splněný sen - život v Londýně, cestování po celém světě, milující manžel a mnoho dalších krásných věcí. Ale nemyslete si, že to rozmazlená dcerka bohatých rodičů. Její život začal v Azerbajdžánu, uprostřed puberty se s rodiči přestěhovala do Kanady a musela začínat úplně znovu, v cizí zemi, v cizí řeči. Ale byla pilná, vše dělala na 100% a dnes je tam, kde je. Někteří ji nenávidí, jiní ji milují. Já se na ní ráda podívám, protože je skvělou inspirací pro mou generaci. Některé její názory se naprosto shodují s mými, některé vůbec. Ale v tom je právě kouzlo rozdílnosti každého z nás. Mimi Ikonn je kanál plný inspirace, ze které si každý může odnést kousek životního moudra pro sebe a své blízké.

Jamie andNikki

Austrálie má v tomto seznamu také své zástupce. Jamie andNikki je internetovým prostorem mladého australského manželského páru, který právě zakládá rodinu. Není tajemstvím, že Nikki je v očekávání holčičky, o kterou se rozroste jejich malá rodinka. Ale vše se netočí jen kolem těhotenského bříška. Najdete zde mnohem víc, co stojí za to. A vidět tyhle dva pohromadě je balzám na duši. Tvoří krásný pár, kterému držíte palce a přejete jim jen to nejlepší. Možná to dělá jejich přízvuk, jejich osobnost, styl života...Těžko říct, ale nejde jinak než si je oblíbit. Tak šup, pusťte si jejich videa!




Tanya Burr


Dříve pouze beauty bloggerka, dnes i úspěšná vlogerka a fashion blogerka. Chcete dospělácký názor na věc, který obsahuje i dětské sny a přání? Tanya Burr vám přesně tohle zprostředkuje. Myslím, že na celém Youtube není milejší a přejícnější člověk, než je Tanya. Z jejích očí přímo čiší ty nejkladnější charakterové rysy. Warm hearted je to slovo, které ji vystihuje na 10000%. Občas je také trochu zmatená a popletená, ale to jen dokazuje, že je úplně normálním člověkem, se kterým se můžeme ztotožnit. 
Minulý měsíc se trochu stáhla ze sociálních sítí, a to proto, že se vdala za svého dlouholetého partnera Jima. Ale mylsím, že v brzké době můžeme očekávat návrat vdané paní v plné síle a s hromadou nápadů na různá videa a se spoustou materiálu pro vlogy z jejího života.

EveryDayJim


A teď se s vámi podělím o svého oblíbeného mužského vloggera na Youtube. Je jím Jim Chapman, jehož kanál EveryDayJim je věnován jen a pouze vlogům z jeho společného života s Tanyou.
Londýn, Tanya, Martha, přátelé a rodina. Ano, to je v každém z jeho videí. Společně se spoustou různých projektů a akcí, na kterých se také podílí. poslendí měsíce se objevoval na různých sociálních platformách v různých rolích a myslím, že si svým vystupováním získal velkou skupinu příznivců. Jak jsem zmínila ve videu - je pro něj typická trocha bláznovství a dětinskosti spojené s dospělým pohledem na věc, rozumným uvažováním, umírněným vystupováním a obrovskou láskou pro jeho blízké. Takhle nějak si představuje spousta žen svého ideálního partnera.


Znáte všechny zmíněné vloggery? A koho dalšího byste doporučili? A je nějaký vlogger, kterému by bylo lepší vyhnou se?

Mějtě krásný den!
Vaše B.

8 komentářů:

  1. Díky za některé tipy, určitě je začnu sledovat ;) Já na pravidelné sledování YT tolik času nemám, ale nárazově se mi stane, že se zadívám do vlogů a pak u nich strávím půl dne! Je to mnohem lepší než TV :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel už také poslední dobou nemám moc času sledovat všechna videa, která bych chtěla. Ale v životě jsou i důležitější věci. I přesto ale nevynechám žádné video od SacconeJolys, jsou mou novou závislostí :D ...Koho ráda sleduješ? :)

      Vymazat
  2. Skvělé tipy některé znám některé ne, ale určitě se na ně odívám. Já se koukám i na vlogy rodičů: Sam a Nia. Sice teď mají stopku od natáčení vlogů, ale věřím, že je za chvíli zase budou natáčet určitě se na ně koukni. Odkaz: https://www.youtube.com/user/samuel8955

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadají jako moc milý pár s krásnými dětmi, tak snad se po všech trablích nakonec k vlogování časem vrátí. Moc děkuji za tip! ;)

      Vymazat
  3. Díky za novou inspiraci, máš nějaký tip i na české vlogy? Pokud už jsi takový článek psala, budu ráda za odkaz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, k českým vlogerům jsem se ještě nedostala, ale článek jistě bude. Jinak takový sneakpeek - ráda koukám na Lucku a Nicol z A Cup of Style a Péťu s Mírou na theLovelyHairs :)

      Vymazat