neděle 6. září 2015

Břišáky a úsměv od ucha k uchu #letterBtalk

Jak se pozná, že jste se večer dobře bavili? Ne, není to o tom, že je vám druhý den zle z opičky. Ani o tom, že musíte uklidit všechen nepořádek, který jste v bytě napáchali několik hodin před probuzením. A není to ani o prohlížení fotek na Facebooku z předešlého večera. 
Takhle tady slavíme my :)

Správná odpověď zní: vaše tváře a břišáky bolí. Hodně. Bolí od toho nekonečného smíchu, který se nesl celým předešlým večerem. Když si na to vzpomenete a usmějete se, projede vašimi tvářemi náhlá bolest. Chce vám z toho skoro brečet. A zároveň se neubráníte ještě širšímu úsměvu. Ano, přesně tak poznáte, že předešlý den stál za to.

Několik měsíců nepiju alkohol, divoké párty a diskotéky jsem nikdy nevyhledávala, ale přesto mám hromadu vzpomínek na nezapomenutelné chvíle se svými přáteli. Někdy stačí dobré jídlo, příjemné prostředí, ta nejstupidnější hra (Hádání toho, koho máte napsaného na papírku na vašem čele. Tu známe všichni, že?:)) a vše je prostě perfektní. 


Mnohdy mám pocit, že naše generace považuje za největší formu zábavy zpít se do bezvědomí. O to větší mám radost, když narazím na lidi, kteří si dokáží užít každou minutu i bez kapky alkoholu, bez kousku tabáku, bez potřeby užívat jakékoli nezákonné látky... Je to osvěžující zjištění, které mě vždy zahřeje u srdce.


A na narážky typu, že je přece hloupé nepít, že s kapkou něčeho ostřejšího proudí zábava ve větším tempu, už ani nereaguji. Pokud má někdo potřebu požít cokoli, ať si dá, já mu v tom bránit nebudu. Stejně tak ale vyžaduji od něj, aby mi nevnucoval svůj přístup k celé věci.
Jsem ráda, že mám kolem sebe lidi, kteří jsou rozumní. Kteří nerejpou, nesnaží se mě přesvědčit o své pravdě ohledně alkoholu, kteří chápou mé stanovisko, mé důvody. Se kterými zažívám ten pocit rozbolavělého břicha a tváří následující den, To je totiž jeden z nejlepších možných pocitů. Znamení toho, že to všechno stálo za to!

Jak se stavíte k alkoholu? A jak reagujete na komentáře okolí ohledně (ne)pití? Setkali jste se někdy s něčím, co už bylo vážně přes čáru? A jaký je váš oblíbený drink? 

Užívejte si večírků i "pouhých" oslav narozenin. Jsou to báječné momenty.

Vaše B.

8 komentářů:

  1. Tak ty těstoviny vypadají báječně. A co alkohol? Občas si dám dvojku bílého či růžového vína, toť vše. Nesnáším, když mi někdo nutí pití, protože se přece slaví. Umím se bavit i bez alkoholu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Tvůj názor je naprosto shodný s tím mým!.. Růžové je nejlepší :) A děkuji za pochválení těstovin ;)

      Vymazat
  2. Teraz to už až tak nevnímam. Keď som však bola v puberte, cítila som obrovský tlak na to, aby som pila alkohol. Ale ja som bola vždy ten outsider, čo si nedal ani za svet :D Strašne mi prekážalo, že sa to berie ako samozrejmosť ísť sa v piatok večer opiť. Prvýkrát som alkohol okúsila až v období, keď si všetci na svoju prvú skúsenosť už ani nepamätali. Prežila som si pár mierne podnapitých večerov a to mi stačilo už na celý život. Alkohol mi k životu nechýba a nevyhľadávam príležitosti na to opiť sa. Občas si však večer s kamarátmi rada dám jeden či dva poháre vína a tým to končí. Takže nie som abstinent, nemám k alkoholu nejaký vyhrotený vzťah. Podľa mňa je to ako so všetkým - ak je to s mierou je to zdravé. A to nútenie k pitiu... je to jeden z neduhov našej nátury, ktorý sa bude odstraňovať asi ťažko...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš, pokud je to s mírou, rozhodně to nevadí :) Byla bych nerada, pokud tenhle článek vyzněl proti pití obecně. Nejsem žádný přehnaný abstinent. Také se občas napiju něčeho ostřejšího, ale za poslední půlrok, kdy jsem neměla ani kapku jsem nepřišla o žádnou zábavu, takže to rozhodně jde i bez toho pití :)

      Vymazat
  3. Pití alkoholu "pro zábavu" je jen berlička pro lidi, kteří nevědí co se sebou. Pokud si někdo dá pivo po obědě kvůli dobrému trávení, zajde na jedno či dvě deci vína, nebo si ho dá doma pro relaxaci, na tom nic špatného není. Ale pít proto, aby se "bavil", protože jinak to neumí (nebo aby se mohl litovat) a pak se tím ještě chlubil, jak si nic nepamatuje, nebo jak se neřízeně choval... To je spíš k politování. Od takových je často lepší se držet dál, protože většinou ani nemají co dobrého nabídnout. Pít není umění, je to slabost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechápu, proč se někdo chlubí opileckými historkami a všude vyřvává že si nic nepamatuje. Taky pár takových lid znám, a ikdyž jsou jinak úplně v pohodě a bez problému, zrovna tohle na jejich chování nechápu :/ Trochu mě to mrzí, ale zase na druhou stranu, když to tak chtějí, tak ať to tak dělají, je to přeci jen jejich život...

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Dokonce se nám i povedlo a bylo dobré :D

      Vymazat