neděle 30. srpna 2015

Liverpool #letterBvlog

Jak může vypadat den strávený v Liverpoolu? Ve městě, které je díky čtyřem mužům známé po celém světě? V místě, kde se zrodila legenda?

Den plný chůze a poznávání je třeba začít bohatou a chutnou snídaní.


Paříž má Eiffelovu věž, Londýn Big Ben, Řím Coloseum a Liverpool zase Cavern. Klub kde začínali The Beatles. Klub, kde je stále živo - dopoledne, odpoledne a co teprve večer! Klub, který prostě musíte vidět!


Vstup je schovaný v nenápadném přízemí městské zástavby, a do samotného klubu se jde po mnoha schodech. Když však sestoupíte po, na první pohled, nekonečném schodišti, ocitnete se v úplně jiné dimenzi. Toto místo totiž není zasvěcené jen The Beatles, je zasvěcené hudbě obecně. Kytary, plakáty, paličky, vzkazy na stěnách, podpisy, fotky, trika, bubny, trsátka a transparenty.... Vše co vás ve spojitosti s hudbou, a speciálně rockovou nebo popovou napadne. Pokud by vás zajímaly další podrobnosti  a lačnili byste po hromadě dalších informací, určitě se podívejte na oficiální stránky Cavern klubu



Další zastávkou musí být Albert Dock. Bezpodmínečně. Toto místo si užijete. Nové budovy vedle starých, kompozice rozdílných stylů lahodí oku, a může chuti, a to díky mnohým kavárnám a restauracím, které tu můžete najít.
My jsme měli dokonce štěstí vidět Redbull event s vodními lyžemi a boardy, který jsme sledovali několik desítek minut.




Jedna z věcí, které na Británii miluji jsou takovéto cihlové domy. Spousta budov vám při prvním pohledu vyrazí dech. Nevím proč, ale tyto modré dveře mi vážně dost připomínaly Chelsea (kterou znám jen z filmů, pohled na vlastní oči se teprve chystá).


A vynechat restauraci Jamieho Olivera by byl hřích všech hříchů. Mňam! Nechte si chutnat, až tam také zavítáte. Třeba na tyhle božské těstoviny...



6 komentářů:

  1. úžasné fotky :) tu snídani bych si hned dala.)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ;) Rozhodně se do ní pusť, je jednoduchá, ale přímo vynikající! Jen ovesná kaše se skořicí a hromada ovoce :)

      Vymazat
  2. Pekne zostrihané video a super pesničku si doňho dala, je to moja obľúbená od Beatles :) Britská architektúra je naozaj krásna. Bola som tam minulý rok, v Londýne na pár dní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) Jsem ráda, že jsem se takhle trefila :) Spousta domů je opravdu skvostná. A ty Londýnské mě teprve čekají, takže se těším jak malá. Hlavně na Notting Hill. Máš nějaký tip kam rozhodně zajít v Londýně? :)

      Vymazat
    2. Všetko v Londýne stojí zato, ale my sme pochodili hlavne takmer všetky múzea a galérie, lebo sú zadarmo :) Najviac sa mi páčilo v National Gallery a v Tate Modern, ale nie samotné múzeum, ale ich kníhkupectvo - to bolo asi najkrajšie kníhkupectvo, v ktorom som bola, majú tam síce len knihy o umení, ale len listovanie v nich bolo super :) Ale určite odporúčam prejsť sa večer po Soho, okolo Temže, je tam úžasná atmosféra! A mne sa ešte veľmi páčilo v Regents Parku v ružovej záhrade kráľovny Márie :)

      Vymazat
    3. Pánejo! To je tipů. Moc děkuji! ;) Teď už vím, že do Londýna to bude chtít jet několikrát, abych stihla všechno projít a pořádně prohlédnout. To, že je možné zajít do muzea zdarma je skvělá věc, britové tak mohou přiblížit umění širší veřejnosti, to se jim opravdu povedlo :) A na různé knižní obchody si asi vyhradím celý jeden den, jak tak na to koukám :) Ještě jednou moc děkuji za tipy ;)

      Vymazat