pondělí 19. ledna 2015

New-in z knihovny

Do knihovny nechodím každý týden a neodnáším si odtamtud plnou náruč knih, to však nic nemění na tom, že paní knihovnice má příležitost mě tam občas vidět. A zrovna v lednu se tak stalo.



V zahraničí je Soumrak království často zmiňovanou knihou. Nedávno vyšel také třetí díl (zatím pouze v aj) a proto jsem se konečně dokopala k tomu, si tuhle knihu půjčit a přečíst. A zatím jsem nadšená :) (více ve wrap-upu za leden)




















Každý kdo miluje Harryho Pottera je zvědavý na další knihy slavné J.K.Rowling. A ikdyž tato dáma použije pseudonym, časem se vše prozradí. Proto jsem po Volání kukačky sáhla i já - jsem prostě zvědavá, jak se s úplně jiným žánrem Rowling popasovala.




















S novým rokem na mě přišla vlna fantasy a proto jsem v knihovně sáhla po prvním dílu ze série Hraničářův učeň. Sice byla kniha zařazeny mezi literaturou pro děti a mládež, já si ale myslím, že si ji můžu užít, ikdyž mi už není náct.




















A abych si trochu rozšířila čtenářské obzory, zavítala jsem také do oddělení se zaměřením na psychologii a rozvoj člověka. Louise Hay patří mezi stálice v tomto odvětví literatura, proto jsem sáhla právě po její knize. Doufám, že mě mile překvapí. Ikdyž vím, že pro mnohé jsou podobné "selfhelp knihy" pouze odpad a považují je za úplnou zbytečnost, já jsem se rozhodla dát jim šanci. Tak uvidíme, co z toho vzejde.

 


















Jaké knihy jste si přinesli z knihovny? Po čem jste sáhli do regálu bez přemýšlení a co jste měli napsané na papíře dopředu, když jste šli do knihovny?


8 komentářů:

  1. Skvělé úlovky :) Taky z knihovny nikdy neodejdu s prázdnou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Je to jako vybírat si v knihkupectví s vědomím, že sice tu knihu nebudu mít napořád, ale taky mě to vlastně skoro nic nestojí :D

      Vymazat
  2. Já si nedávno přinesla Dívku s pomeranči a Marinu a doufám, že je stihnu přečíst! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, koukám, že sis v poslední době opravdu oblíbila psychologické knihy :) Zafón je jedním z autorů, kterého si chci také přečíst a Marina už je nějakou dobu na mém seznamu - jednou si přečtu. Takže jsem zvědavá, co na ni budeš říkat. :)

      Vymazat
  3. Já si naposledy přinesla z knihovny odborné knihy o dějinách umění. Děs :(
    Zvu vás všechny na mou *giveaway* o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy se i z odborných knih mohou vyklubat skvělé kousky :)

      Vymazat
  4. Poslední dobou do knihovny chodím jen pro povinnou literaturu. Už aby byly prázdniny a já se mohla ponořit do knih jen podle mého gusta. :) Třeba na Volání kukačky jsem také docela zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to období s povinnou četbou před maturitou si pamatuji možná až moc živě :D A i teď, ve školní knihovně hledám a hledám učebnice. Prázdniny tu budou cobydup, alespoň ty jarní, tak držím palce, aby se Ti povedlo pustit se do bezva nepovinné knihy :)

      Vymazat