neděle 10. ledna 2016

Tak trochu jiný Londýn

Chcete zažít tak trochu jiný Londýn? Máte památky prohlédnuté už poněkolikáté a nebaví vás? Chtěli byste trochu "undergroundu"? Baví vás různorodost a máte rádi netypické vjemy? Camden Town je v tom případě pro vás!

Už samotná hlavní ulice vám naskytne nebývalý pohled. Domy ve všech možných i nemožných barvách, obrovské makety prodávaných věcí nad vývěsními tabulemi a hlavně neuvěřitelná sytost všech okolních barev.

Tady se lidé chtějí odlišovat.




V samotných menších částech Camdenské čtvrti můžete ochutnat pokrmy z celého světa (na výběr máte například z italské, turecké, mexické, anglické, indické kuchyně a samozřejmě mnohých dalších). V okamžiku, kdy se rozhodnete opustit vaši občerstvovací stanici na cestě za dobrodružstvím, vaše oko upoutá malý krámek, který přímo přetéká knihami všeho druhu. Můžete zde pořídit nezvyklá vydání z druhé ruky, osahané knihy s příběhem, kožené poklady staré desítky let anebo trháky posledních měsíců.






Máte bříško plné vynikajícího oběda? No, myslím, že na takovouhle sladkou tečku se tam ještě místo najde. Nebo se mnou nesouhlasíte? Hned jak slupnete božský dortík nebo palačinky polité snad tunou Nutely, je na čase vydat se na Stables Market!


Areál bývalých stájí je městem ve městě. Obchůdky se zbožím všeho druhu, lidé všech kultur a národností, hudba, vůně, barvy, obrazy, cedule, světla, sochy, oblečení, dekorace a ještě víc a víc. Zdá se vám to málo? Věřte mi, když už si myslíte, že jste na konci prohlídky té hromady obchodů, vynoří se další ulička s ještě více obchody. Myslíte si, že jste už viděli vše, ale odbočíte a dostanete se do další části tohoto "mraveniště", kterou jste předtím ani nezaznamenali.



Amy Winehouse je osobností, která je spojována právě s prostředím Camdenu. Odkaz na ni samotnou nebo její tvorbu je možné najít všude a v různých podobách. Nejznámější je však zcela jistě její socha v životní velikosti, u které se schází věrní fanoušci a obdivovatelé této zpěvačky.



Přijde vám to příliš? Popusťte uzdu fantazii, nechte se unášet multikulturním proudem. Je to zábava!












I po celém dni v Camdenu se budete chtít ještě další den vrátit. Je toho hodně, opravdu hodně, co zde můžete vidět. A ta nejlepší část? Vše se průběžně mění, takže ikdyž sem dorazíte po pouhém měsíci, budete mít zase co objevovat. Obchůdky s změní, prodejci se přesunou a vy můžete znovu bloudit v labyrintu dosud nepoznaného opojení.


Everything is changing all the time. Enjoy all the different versions.


Kdybyste chtěli vidět takovou tu londýnskou klasiku, koukněte sem.

Jaké další místo v Londýně stojí za návštěvu? Byli jste už v Camdenu?

Nebojte se experitovat!

Vaše B.

2 komentáře:

  1. Ach, závidím! Strašně krásné a ta anglický kultura z toho prostě úplně srší i když jinak než normálně... A ta Amy <3 Zrovna mi tu hraje (:
    Závidím, závidím a ještě jednou závidím. Moc hezké.
    Bludiččino

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Londýn není tak daleko a i letenky už se dají sehnat docela levně, tak se tam snad taky brzy dostaneš. Je to opravdu jiný svět, který stojí za vidění. Držím palečky, aby ses mohla co nevidět vyfotit s Amy ;)

      Vymazat