čtvrtek 16. dubna 2015

První spolupráce na LetterBworld


Musím se s vámi podělit o jednu radostnou novinu - v uplynulých dnech jsem navázala spolupráci s Audiotéka.cz. Tento webový obchod s audioknihami mě oslovil s nabídkou možné spolupráce a musím říct, že má odpověď bylo jasné ano. A to hned z několika důvodů. Jedním z nich je fakt, že audioknihy jsou pro mě zatím neobjevené médium, které mě ale neuvěřitelně láká a nyní přišla příležitost vyzkoušet ho. Velice ráda bych tím také rozšířila nabídku toho, co můžete na letterBworld jako čtenáři najít. Až doposud zde byly vždy recenze a zmínky o klasických papírových knihách, ale teď tu máme první vlaštovku nového druhu. Asi bych také měla zmínit praktickou stránku věci - v budoucnu přijde jedna velká změna (nebojte, dozvíte se o ní v rámci několika málo týdnů ;)), která audioknihám otevře cestu na mou "poličku". 



A samozřejmě bych lhala, kdybych tvrdila, že mě nepotěšilo, že se mi slečna(paní...omlouvám se, ale nevím přesně..) z auditéky ozvala sama. Znamená to totiž, že tento blog má vážně smysl. A to nejen pro mě, ale i pro ostatní a asi dělám vážně něco dobře, když se objevila taková příležitost :)
Když jsem totiž letterBworld zakládala, dala jsem si jedno předsevzetí, ačkoli nebyl začátek roku, ale vcelku parný květen - Nebudu "žadonit" o recenzní výtisky! Nechci aby to znělo, že považuji žádost o zaslání recenzních výtisků za něco špatného. Tak to vůbec není. Vím, že je to jedinečná příležitost jak poskytnout čtenářům blogu názor na například zatím ještě nevydanou knihu nebo velmi očekávaný knižní trhák budoucích dní. Jen jsem nechtěla být svázaná tím, že nějakou knihu musím přečíst a zrecenzovat, ikdyž na ni nakonec třeba nebudu mít takovou chuť. Občas se mi totiž stane, že když mi kniha leží na poličce delší dobu, ztratím o ni zájem, což je u recenzních výtisků problém. A pro mne je čtení zábava, nechci to brát jako povinnost. Proto mé počáteční rozhodnutí ohledně recenzí....
Ale je potřeba říct, že názory se časem mění a proto teď k tomuto tématu přistupuji s menší rezolutností. Je správné někdy svůj názor přehodnotit a dřívější rozhodnutí trochu zmírnit. Díky tomu se nám totiž otevírají nové dveře, které mohou vést do zajímavých míst.
Takže co z toho vlastně plyne? No, v prvé řadě to, že se budete moct těšit na recenzi audioknihy od jedné současné české autorky, která už tu na mě v počítači čeká. A co dalšího? Třeba to, že jsem pochopila, že recenzovat nabídnutou knihu není nic zlého, pokud to tedy není jediný účel celého blogu. Zakládat blog jen kvůli tomu, aby člověk získal "knihy zadarmo" je totiž začátek cesty do pekel. Myslím, že čtenář pozná, který bloger píše protože ho to baví a který jen proto, abys plnil povinnost. Často vídám i u zahraničních blogerů/youtuberů, že mají hromadu recenzních výtisků ,ale kolikrát jsou z toho celí přepadlí, protože toho je prostě moc a nemají už potom čas na jiné ne-recenzní výtisky...A do třetice všeho dobrého - nebudu se bránit budoucím možnostem, které možná přijdou, možná ne. Když přijdou, tak je přivítám s otevřenou náručí.



Co vy a recenzní výtisky?

Krásné jaro, přátelé! :) 

Vaše B

4 komentáře:

  1. Ke spolupráci gratuluji. :-)

    Nám se audiotéka ozvala také, ale nabídku spolupráce jsme nepřijali. Já sama si netroufám audioknihy recenzovat, protože to je pro mě úplně něco neznámého, v tomto druhu se neorientuji a samozřejmě vím, že recenze na audio obnáší spoustu věcí navíc/jinak než recenze na klasickou knihu. Neumím hodnotit přednes ani artikulaci. Raději zhodnotím autorův styl psaní, než hodnotit čtenáře, který tu knihu načetl. No snad jsem to nenapsala moc zmateně. :-D Budu držet palce, určitě to zvládneš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) Přesně vím, co myslíš. Bude to asi slušná challenge. Trochu mě to děsí, ale zároveň se neuvěřitelně těším právě na to, že to bude něco nového. Tak snad se to bude dát číst až něco vyplodím :D Děkuju moc za důvěru, snad to vážně půjde :)

      Vymazat
  2. Gratuluji ti :) Mně se také paní ozvala, ale já na to úplně zapomněla, mám toho totiž nějak moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Určitě je ale příjemnější když je toho víc, než kdyby nebylo nic, ikdyž to mnohdy nejspíš znamená pěknou nálož, že?... Však ono nic neuteče, občas to chce i odpočinek :)

      Vymazat