středa 2. července 2014

Diskuze || knihovny

Abychom se pořád jen nechvástali všemi novými knihami, nerozbalovali balíčky a neporovnávali knihu a film, rozhodla jsem se pro něco nového - pro diskuzi.

Snad se vám bude líbit :)


4 komentáře:

  1. Ahoj :) ďalšie skvelé video, komentár k nemu som písala už pred dvomi dňami, ale ako pozerám, tak mi ho z neznámych dôvodov nevzalo, takže píšem opätovne. Môj názor na knižnice je dosť podobný ako ten Tvoj. Neviem si predstaviť, že by som si literatúru do školy na seminárne práce, alebo nedajbože na diplomovú prácu kupovala, dosť by ma to zruinovalo. Na druhej strane si z knižníc beletriu už nepožičiavam vôbec, niekedy som si odnášala kopy kníh, ktoré som aj tak neprečítala, a ktoré mi nedali toľko čo som od nich čakala. Tým, že si teraz knihy kupujem (či už z druhej ruky, alebo nové), núti ma to nad kúpou popremýšľať, nazbierať dostupné info z ukážok a recenzií, a až potom si knihu zakúpim s vedomím, že si doma budujem knižnicu plnú pokladov, ktoré nadovšetko zbožňujem :) Neviem si predstaviť, že by som si požičala Pýchu a predsudok, zamilovala si ju tak veľmi, a potom ju musela vrátiť. Takto ju mám doma, v svojej knižnici a môžem po nej kedykoľvek siahnuť. Každopádne veľmi fajn video, takéto pre a proti na rôzne knižné témy by som uvítala aj nabudúce, napr. e-book a klasická kniha, či klasická väzba a paperback. Teším sa na ďalšie príspevky, prajem krásny víkend :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj přístup je snad ten nejlepší co může být - aby měl každý doma knihovnu plnou knih, která ho vystihuje, která vypovídá o jeho "čtenářské chuti", na kterou je pyšný :) A né jen hromadu nějakých knih, ke kterým ani nemá vztah.
      Bez knihoven bychom se už nejspíš neobešli, jednou za čas tam zavítal každý. A pro studenty je to skvělé místo, přesně jak říkáš :)
      Děkuji moc Evi :) Mám v plánu "sérii" těchto diskuzních videí. Chtěla jsem zjistit jaká bude odezva a případně se pustit do různých knižních témat (pevná vazba vs. paperback, kamenné knihkupectví vs. inetrnetové apod.)

      Vymazat